Byggutrustning

De flesta byggentreprenörer och byggherrar har för länge sedan insett vad modern byggutrustning betyder för möjligheterna att hålla sin tidsplan och projektbudget. Oavsett om byggentreprenören väljer att själv leasa byggutrustningen eller hyra den via en maskinuthyrare har någon i slutändan finansierat utrustningen. Idag är ofta entreprenadavtalen utformade på så sätt att inhyrda maskiner i ett projekt vidarefaktureras från underentreprenören, vilket skapar goda möjligheter för en maskinuthyrare.

Generellt kan sägas att billigare objekt som byggaren använder kontinuerligt bör leasas direkt av byggaren, medan objekt som är dyrare och används mer sällan bör hyras hos en maskinuthyrare. På så sätt används det kapital som binds i dyrare utrustning mest kostnadseffektivt.

Finansiering sker vanligtvis över leasingperioder om 3-7 år beroende byggutrustningens tekniska och ekonomiska livslängd. I vissa fall anses objekten ha så pass gott andrahandsvärde att finansiering kan ske utan första förhöjd hyra eller kontantinsats.


©Easyleasingsweden 2017